ΚΑΥΣΙΜΑ SHELL


Τα καύσιμα Shell σας πάνε παντού.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι επιστήμονες της Shell είναι αφοσιωμένοι στο να εξελίσσουν συνέχεια τα καύσιμα μας προσφέροντας πάντα την καλύτερη ποιότητα. Το άθροισμα των χιλιομέτρων δοκιμών που πραγματοποίησε η Shell τα τελευταία χρόνια, αντιστοιχεί σε χιλιάδες φόρες την περίμετρο της Γης! Στη Shell πιστεύουμε πως, για να διασφαλίσουμε αυτή την ποιότητα των καυσίμων μας, πρέπει να ελέγχουμε όλη την πορεία τους, από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο και τελικά μέχρι το αυτοκίνητο του τελικού καταναλωτή που μας εμπιστεύεται.

Ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου:

  • Αναλύσεις από τα σύγχρονα εργαστήρια και χημεία της εταιρείας
  • Ειδικά εξοπλισμένα κινητά συνεργεία ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων
  • Πρωτοποριακή τεχνολογία πιστοποίησης καυσίμων

Το ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας καυσίμων Shell έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2008 από τον ανεξάρτητο εξωτερικό φορέα Bureau Veritas Certification σε όλα τα στάδια πορείας του καυσίμου, από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο.


Shell FuelSave Unleaded

Η απλή αμόλυβδη Shell FuelSave είναι ένα αποδοτικό καύσιμο της Shell που σας επιτρέπει να εξοικονομείτε έως και 1 λίτρο* σε κάθε γέμισμα χωρίς επιπλέον κόστος. Συνεπώς, έχετε μία ανησυχία λιγότερη είτε βιάζεστε για να πάτε στο σχολείο, μεταφέρετε την οικογένεια ή απλώς πετάγεστε στα μαγαζιά.

Από τη στιγμή που θα γεμίσετε το ντεπόζιτό σας με Shell FuelSave Unleaded αρχίζετε να κερδίζετε από τη σύνθεση άμεσης οικονομίας καυσίμου. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι εμπλουτισμένη με Ειδικά Συστατικά Οικονομίας Καυσίμου - Shell Efficiency Improvers, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου από την πρώτη κιόλας σταγόνα.

Πώς λειτουργούν τα Ειδικά Συστατικά Οικονομίας Καυσίμου;

Η απλή αμόλυβδη Shell FuelSave Unleaded (95 οκτανίων) έχει σχεδιαστεί ειδικά από τους επιστήμονες της Shell ώστε να λιπαίνει τα σημεία στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν τα λάδια του κινητήρα. Έτσι τα εξαρτήματα της μηχανής περιστρέφονται πιο ελεύθερα, μεταφέροντας περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια για την κίνηση των τροχών.

Αυτό σας βοηθάει να εκμεταλλεύεστε κάθε σταγόνα Shell FuelSave Unleaded και να εξοικονομείτε καύσιμο σε κάθε γέμισμα* χωρίς επιπλέον κόστος. Η απόδοση της απλής αμόλυβδης Shell FuelSave Unleaded δοκιμάστηκε από τον Κώστα Στεφανή, πρωταθλητή αγώνων ράλι και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οδήγησε περισσότερα από 24 χιλιόμετρα** με ένα μόλις λίτρο αμόλυβδης Shell FuelSave Unleaded.

Η σύνθεση άμεσης οικονομίας καυσίμου ήταν σημαντική πρόκληση για τους επιστήμονές μας, οι οποίοι υπέβαλαν το καύσιμο σε ατελείωτες δοκιμές στο εργαστήριο και στο δρόμο, έτσι ώστε να έχετε οικονομία κάθε φορά που γεμίζετε το ντεπόζιτό σας. Χρειάστηκε να γίνουν πάνω από 400 μεμονωμένες δοκιμές μέτρησης οικονομίας καυσίμου. Οι δοκιμές έγιναν σε ανεξάρτητο κέντρο δοκιμών χρησιμοποιώντας έναν Κύκλο Οδήγησης Οικονομίας Καυσίμου αναγνωρισμένο από την βιομηχανία. Κάθε αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε δοκιμή 36 φορές κατά τη διάρκεια 6 μηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της σειράς δοκιμών, διανύθηκαν περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα.

Πηγαίνετε λοιπόν στο πλησιέστερο πρατήριο Shell σήμερα και εξοικονομήστε καύσιμο σε κάθε γέμισμα με Shell FuelSave Unleaded.

*Με προϋπόθεση γέμισμα 50 λίτρων. Η σύγκριση γίνεται μεταξύ απλής αμόλυβδης και της ίδιας βενζίνης μετά την προσθήκη των ειδικών συστατικών οικονομίας καυσίμου – Shell Efficiency Improvers. Δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε πέντε οχήματα διαφορετικών βασικών κατασκευαστών αυτοκινήτων με γκάμα τεχνολογιών κινητήρα. Εξοικονόμηση καυσίμου επιτεύχθηκε σε όλα τα οχήματα, ενώ εξοικονόμηση άνω του 1 λίτρου επιτεύχθηκε σε δύο αυτοκίνητα. Η πραγματική εξοικονόμηση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το όχημα, τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης.

**Ατομική επίδοση Κώστα Στεφανή, αποτέλεσμα προσωπικού ύφους οδήγησης, συμβουλών οικονομίας με χρήση Shell FuelSave Unleaded σε VW Golf 1.4.


Shell V–Power

Η βενζίνη που είναι σχεδιασμένη για να καθαρίζει τον κινητήρα σας ενώ οδηγείτε και να προσφέρει καλύτερη απόδοση στο αυτοκίνητό σας.

Η Shell V-Power δημιουργήθηκε με στόχο να μεγιστοποιήσει την απόδοση των καυσίμων, αρχικά στην πίστα αγώνων και τελικά στο δρόμο. Η μοναδική προηγμένη σύνθεσή της είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερη δύναμη και προστασία καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τα ειδικά χαρακτηριστικά που βοηθούν τον κινητήρα να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ανεξάρτητα από τον τύπο του αυτοκινήτου.

Η Shell V-Power περιέχει:

  • Αυξημένο αριθμό οκτανίων - Η σύνθεση της Shell V-Power με περισσότερα οκτάνια σχεδιάστηκε για να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και διάρκεια στην προστασία του κινητήρα. Τα επιπλέον οκτάνια που εμπλουτίζονται με την τεχνολογία ειδικών προσθέτων Shell V-Power βοηθούν αισθητά την καύση στον κινητήρα, προσφέροντας στον οδηγό ξεκούραστη οδήγηση λόγω της ομαλότερης λειτουργίας του κινητήρα από το πρώτο κιόλας γέμισμα.
  • Τεχνολογία Μείωσης Τριβών (Friction Modification Technology) - Η τεχνολογία μείωσης τριβών χρησιμοποιείται στα αγωνιστικά καύσιμα Shell που κινούν τα μονοθέσια της Ferrari στην Formula 1. Η ειδική αυτή τεχνολογία που ενσωματώνεται στη Shell V-Power είναι σχεδιασμένη να μειώνει τις τριβές στο εσωτερικό της μηχανής, επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματική μεταφορά ενέργειας στους τροχούς.
  • Μοναδική τεχνολογία καθαριστικών προσθέτων - σχεδιασμένα να απομακρύνουν τα επιβλαβή ιζήματα που μειώνουν την ισχύ του κινητήρα, αλλά και να αποτρέπουν τη δημιουργία τους, αυξάνοντας τη ζωή του κινητήρα σας.

Shell V-Power.
Καλύτερη απόδοση. Μεγαλύτερη προστασία


Shell V-Power Racing

Σύνθεση για καλύτερη απόδοση στο αυτοκίνητό σας. Σχεδιασμένη σε συνεργασία με τη Ferrari.

Θέλετε πάντα τη μέγιστη απόδοση από το αυτοκίνητό σας;

Η σύνθεση της Shell V-Power Racing σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Η Τεχνολογία Άμεσης Απόκρισης (Instant Response Technology) είναι σχεδιασμένη ώστε να βελτιώνει την απόδοση του αυτοκινήτου σας, βοηθώντας σας να εκμεταλλεύεστε στο μέγιστο την κάθε σταγόνα.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Shell συνεργάζεται με τη Ferrari για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού καυσίμου που θα προσφέρει την ισχύ, την προστασία και την απόδοση που είναι απαραίτητες για το απόλυτο μηχανοκίνητο αγώνισμα, τη Formula One. Μέσα από αυτήν την τεχνική συνεργασία, η ομάδα της Ferrari κέρδισε πάνω από 150 μεμονωμένους αγώνες, 10 τίτλους καλύτερου κατασκευαστή Formula One και 12 πρωταθλήματα οδηγών.

Τώρα, μεταφέρουμε αυτό το πάθος για απόδοση, από τις πίστες στο δρόμο. Με τη βοήθεια της ομάδας μηχανικών που ανέπτυξε το αγωνιστικό καύσιμο, η Shell δημιούργησε μία σύνθεση για το καύσιμο δρόμου Shell V-Power Racing, που ενσωματώνει την Τεχνολογία Άμεσης Απόκρισης. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το καύσιμο για το δικό σας αυτοκίνητο!

Τι ξεχωριστό προσφέρει η Shell V-Power Racing;

Η καινοτόμος σύνθεση της Shell V-Power Racing είναι σχεδιασμένη να προσφέρει άμεση απόκριση και απόδοση πιο γρήγορα. Αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά της Shell V-Power Racing κάνουν τη διαφορά, από το πρώτο κιόλας γέμισμα.

  • Η Τεχνολογία Άμεσης Απόκρισης είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει περισσότερη ισχύ στο αυτοκίνητό σας.
  • Η σύνθεση 100 Οκτανίων είναι σχεδιασμένη ώστε να αποδίδει αυξημένη επιτάχυνση στο αυτοκίνητό σας.
  • Ενσωματώνει την ίδια Τεχνολογία Τροποποίησης Τριβής (Friction Modification Technology, FMT) που χρησιμοποιείται στα αγωνιστικά καύσιμα Shell V-Power για την ομάδα Formula One της Ferrari. Είναι σχεδιασμένη ώστε να μειώνει τις τριβές, ενσωματώνοντας ένα συστατικό επικάλυψης των επιφανειών για την προστασία των κρίσιμων εξαρτημάτων του κινητήρα. Έτσι, βοηθάει στην απελευθέρωση πολύτιμης ενέργειας, επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματική μεταφορά ενέργειας από τα καύσιμα στους τροχούς. Η διαφορά φαίνεται από το πρώτο κιόλας γέμισμα.
  • Η Shell V-Power Racing είναι σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει τη συγκέντρωση ιζημάτων που μειώνουν την απόδοση στις βαλβίδες του κινητήρα και στο σύστημα ψεκασμού. Επίσης, η σύνθεσή της είναι σχεδιασμένη ώστε να απομακρύνει τα υπάρχοντα ιζήματα και να βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα. Εάν χρησιμοποιείται τακτικά, η Shell V-Power Racing μπορεί να βοηθήσει ένα αυτοκίνητο να αποδίδει σαν καινούργιο για περισσότερο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αναζωογονήσει το παλιό σας αυτοκίνητο.


Shell FuelSave Diesel

Δημιουργήσαμε το Shell FuelSave Diesel - το πετρέλαιο κίνησης το οποίο είναι σχεδιασμένο για εξοικονόμηση καυσίμου σε κάθε γέμισμα χωρίς επιπλέον κόστος - για να μειώσουμε τα καθημερινά σας έξοδα ενώ είστε στον δρόμο.

Μπορείτε να αρχίσετε να επωφελείστε από τη σύνθεση οικονομίας καυσίμου, από τη στιγμή που θα γεμίσετε το ντεπόζιτό σας με Shell FuelSave Diesel. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εμπλουτισμένο με Ειδικά Συστατικά Οικονομίας Καυσίμου - Shell Efficiency Improvers, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου από την πρώτη σταγόνα.

Πώς λειτουργούν τα Ειδικά Συστατικά Οικονομίας Καυσίμου;

Τα Ειδικά Συστατικά Οικονομίας Καυσίμου έχουν σχεδιαστεί για πιο γρήγορη ανάφλεξη και αποτελεσματικότερη καύση, από το απλό πετρέλαιο κίνησης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιείτε στο μέγιστο τη κάθε σταγόνα Shell FuelSave Diesel και να εξοικονομείτε καύσιμο σε κάθε γέμισμα χωρίς επιπλέον κόστος.

Το εξαιρετικό αυτό όφελος είναι αποτέλεσμα των περισσότερων από 100 χρόνια συνεχής πρόκλησης για βελτίωση από τους επιστήμονές μας, οι οποίοι υπέβαλαν το καύσιμο σε ατελείωτες δοκιμές στο εργαστήριό και στο δρόμο, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε εξοικονόμηση κάθε φορά που γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας.

Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας το πλησιέστερο πρατήριο Shell και εξοικονομήστε καύσιμο με το Shell FuelSave Diesel


Shell V-Power Diesel

Περισσότερη δύναμη για μεγαλύτερη διάρκεια!

Στη Shell προσπαθούμε διαρκώς να τελειοποιήσουμε την κίνηση μέσα από συνεχείς καινοτομίες. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε πρωτοπόροι στη βελτίωση και την εξέλιξη της τεχνολογίας για το πετρέλαιο κίνησης. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι το πετρέλαιο κίνησης Shell V-Power Diesel με υψηλό αριθμό κετανίων. Σχεδιασμένο να απελευθερώνει τη δύναμη του κινητήρα σας, προσφέρει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και προστασίας, βοηθώντας σας να απολαμβάνετε περισσότερη δύναμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διατηρώντας τη δύναμη του κινητήρα σας

Με την πάροδο του χρόνου, συνήθως δημιουργούνται επικαθίσεις στο σύστημα ψεκασμού του κινητήρα μειώνοντας έτσι την απόδοσή του. Για να διατηρηθεί, λοιπόν, η απόδοσή του σε κορυφαία επίπεδα, πρέπει αυτά τα ευαίσθητα εξαρτήματα του κινητήρα να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Το Shell V-Power Diesel, με τη μοναδική του σύνθεση, είναι σχεδιασμένο ώστε να απομακρύνει τις επικαθίσεις που ήδη υπάρχουν στον πετρελαιοκινητήρα και να αποτρέπει την επαναδημιουργία τους, έτσι ώστε εσείς να ζείτε μία ακόμα καλύτερη εμπειρία οδήγησης.

Βραβευμένη τεχνολογία

Το Shell V-Power Diesel είναι το πρώτο και το μοναδικό καύσιμο που ενσωματώνει την επαναστατική τεχνολογία GTL (Gas to Liquid). Παρασκευασμένο από φυσικό αέριο, χαρακτηρίζεται από υψηλό αριθμό κετανίων και καθαρότητα που εξασφαλίζουν καλύτερη ανάφλεξη και καύση. Η Shell, πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού συστατικού παγκοσμίως. Δεν αποτέλεσε, λοιπόν, έκπληξη ότι το βραβείο “Professor Ferdinand Porsche” απονεμήθηκε σε έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες της Shell, για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας στο πετρέλαιο κίνησης. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε έναν επιστήμονα που δεν προέρχεται από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.