90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

90 χρόνια πρωτοπορίας, κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών,

με επίκεντρο τον άνθρωπο

Το 2016 σηματοδοτεί τα 90 χρόνια παρουσίας του σήματος Shell στην Ελλάδα. 

Η ιστορία του σήματος Shell στην Ελλάδα ξεκινά στις 3 Μαΐου 1926, με την ίδρυση της Shell Company (Hellas) Limited, η οποία λειτούργησε ως υποκατάστημα μέχρι τον Μάιο του 1995, οπότε και μετασχηματίσθηκε σε Shell Hellas AE. Έπειτα από μια πορεία δεκαετιών, οι μετοχές της Shell πέρασαν στον όμιλο της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ τον Ιούνιο του 2010. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε η Coral Α.Ε., η οποία αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Shell Hellas Α.Ε. και διατηρεί το εμπορικό σήμα και το δικαίωμα διάθεσης προϊόντων Shell στην Ελλάδα.  

 Τον Φεβρουάριο του 1924 αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες διαφημίσεις για τη βενζίνη Shell στον ημερήσιο τύπο. 

 Το 1939 κυκλοφορεί η νέα σειρά των ορυκτέλαιων Shell Motor Oil, που ελαττώνουν τις φθορές και τις επισκευές οι οποίες οφείλονται στη διάβρωση των τοιχωμάτων του κυλίνδρου και τις βλάβες από την ξηρά τριβή τους.

 Το 1954 η Shell εισάγει μια νέα ποιότητα βενζίνης, η οποία εξουδετερώνει δύο από τις κυριότερες αιτίες που προκαλούν την απώλεια της δύναμης της μηχανής του αυτοκινήτου. Πρόκειται για τη Shell με Ι.C.A. 

Το 1947 η Shell ξεκινά την συνεργασία της με τη Ferrari. Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να μοιράζονται μέχρι και σήμερα το ίδιο πάθος για επιδόσεις.